Ο Τραμπ τα έβαλε και με τη Fed: Αιχμές για την άνοδο των επιτοκίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ τα έβαλε και με τη Fed: Αιχμές για την άνοδο των επιτοκίων

Σε μία σπάνια για Αμερικανό πρόεδρο κριτική προς τη Fed, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε απογοήτευση για την άνοδο των επιτοκίων, λέγοντας ότι μπορεί να ανακόψει την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης.

«Δεν είμαι ενθουσιασμένος» απάντησε ο Τραμπ σε ερώτηση για την άνοδο των επιτοκίων, στη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC που πρόκειται να μεταδοθεί ολόκληρη την Παρασκευή.

Και εξήγησε: «Επειδή είμαστε σε ανοδική πορεία και κάθε φορά που ανεβαίνουμε θέλουν να αυξήσουν ξανά τα επιτόκια. Δεν είμαι πραγματικά χαρούμενος γι' αυτό. Αλλά ταυτόχρονα τους αφήνω να κάνουν αυτό που αισθάνονται καλύτερα. Όμως δεν μου αρέσει όλο αυτό, το οποίο υπεισέρχεται σε αυτό που κάνουμε».

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο της Fed, Τζέρομ Πάουελ, λέγοντας ότι έβαλε «έναν πολύ καλό άνθρωπο» στην ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα.

Η Fed έχει αυξήσει δύο φορές τα επιτόκια εφέτος και αναμένεται να προχωρήσει σε άλλες δύο αυξήσεις μέχρι το τέλος του 2018.

Οι πρόεδροι στις ΗΠΑ σπανίως παρεμβαίνουν όταν πρόκειται για τη Fed, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής, η οποία επηρεάζει πολλούς τύπους καταναλωτικού χρέους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider