Ναυάγιο κρύβει χρυσό θησαυρό 133 δισ. δολαρίων (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ναυάγιο κρύβει χρυσό θησαυρό 133 δισ. δολαρίων (pics & vid)

Ένα ναυάγιο ρωσικού καταδρομικού που είχε βυθιστεί πριν από 113 χρόνια φαίνεται πως ανακάλυψε μια νοτιοκορεατική καταδυτική εταιρεία, μετά από μακρόχρονη έρευνα. Στο κήτος του βυθισμένου καταδρομικού, σύμφωνα με τον θρύλο, τουλάχιστον 200 τόνοι χρυσού σε νομίσματα και ράβδους, συνολικής αξίας 133 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, το σκουριασμένο ρώσικο σκαρί του «Ντίμτρι Ντονσκόι» βρέθηκε την Κυριακή στο βυθό της νήσου Τζεοντόνγκ-Ρι σε βάθος 434 μέτρων, όπως ανακοίνωσε σχετικά η νοτιοκορεατική Shinil Group. Το πλοίο του Ρωσικού Αυτοκρατορικού στόλου της Βαλτικής είχε συμμετάσχει στον ρωσο-ιαπωνικό πόλεμο (1904-1905), στην καταστροφική, για τη Ρωσία, ναυμαχία της Τσουσίμα.

Το καταδρομικό ήταν «στόχος» κυνηγών θησαυρών εδώ και δεκαετίες μιας και σύμφωνα με συγκεχυμένες ιστορικές μαρτυρίες μετέφερε ολόκληρο θησαυρό.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η εύρεση του συγκεκριμένου ναυαγίου συνεπάγεται τον άμεσο πλουτισμό, αφού δεν αποκλείεται να μεταφέρθηκαν στο «Ντμίτρι Ντονσκόι» και αποθέματα χρυσού άλλων πλοίων που λαβώθηκαν στη ναυμαχία.

«Η ανακάλυψή μας έβαλε τέλος στη συζήτηση για την ύπαρξη του Ντονσκόι και το σημείο όπου βυθίστηκε. Σύντομα θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες ανέλκυσής του» αναφέρει η εταιρεία. Ενώ συμπληρώνει πως ετοιμάζεται να συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες από την Κίνα, τον Καναδά και τη Βρετανία ώστε τον Οκτώβριο να ξεκινήσει η επιχείρηση ανέλκυσης και τον Δεκέμβριο να παρουσιαστούν τα ευρήματα στο κοινό.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία θεωρεί πως στα αμπάρια της φρεγάτας μπορεί να υπάρχουν έως και 200 τόνοι χρυσού σε νομίσματα και σε ράβδους, συνολικής αξίας ως και 133 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της εταιρείας, το 10% του θησαυρού θα δοθεί για την ανάπτυξη του παρακείμενου στο ναυάγιο νησιού, αλλά κι ένα ανίστοιχο ποσό θα επιστραφεί στη Ρωσία που ήταν η άλλοτε δικαιούχος του υπερπολύτιμου φορτίου.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider