Χαβάη: Λάβα τραυμάτισε 23 άτομα σε σκάφος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαβάη: Λάβα τραυμάτισε 23 άτομα σε σκάφος

Το ενεργό ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη συνεχίζει να εκτοξεύει τέφρα και λάβα στον Ειρηνικό Ωκεανό οπροσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα στους επισκέπτες και τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Συχνά όμως, αυτό το εντυπωσιακό θέαμα γίνεται πολύ επικίνδυνο, ειδικά τώρα που διοργανώνονται ακόμη και τουριστικές ξεναγήσεις στο ηφαίστειο.

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας τουριστικής εκδρομής, μιά «βόμβα» λάμβας χτύπησε τουριστικό σκάφος στην ανατολική ακτή του Μεγάλου Νησιού στη Χαβάη, τραυματίζοντας 23 από τους επιβαίνοντες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής στο reuters η «βόμβα» λάβας προσγειώθηκε στη στέγη του σκάφους, την τρύπησε και έσκασε στα καθίσματα του πλεούμενου.

Τι είχε συμβεί; Η λάβα είχε ξεχυθεί από το ηφαίστειο στη θάλασσα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευτεί στον ουρανό.

Το τουριστικό σκάφος πραγματοποιούσε εκδρομές κοντά στο ηφαίστειο έναντι εισιτηρίου 220 δολ ανά άτομο.

Οι επιβαίνοντες σε ένα κοντινό πλεούμενου τράβηξε μερικά εντυπωσιακά βίντεο από το συμβάν. Ενώ εικόνες και βίντεο αναρτήθηκαν στο Twitter.

Όπως μεταδίδει το CNN, 13 από τους τραυματίες επιβάτες χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη και παρέμειναν στο τοπικό ιατρικό κέντρο, ενώ οι υπόλοιποι 10 είχαν μόνο επιφανειακούς τραυματισμούς που αντιμετωπίστηκαν κατά την επιστροφή του στο λιμάνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider