Πούτιν: «Δεν έχουμε εμπλακεί στις αμερικανικές εκλογές»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: «Δεν έχουμε εμπλακεί στις αμερικανικές εκλογές»

Αρνήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η χώρα του έχει κάνει οποιουδήποτε είδους παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ. «Πόσο μάλλον στις εκλογές», δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ θα πρέπει να βγουν από την κατάσταση «ομηρίας», που βρίσκεται εξαιτίας της ομοσπονδιακής έρευνας, και αφορούν κατηγορίες περί ρωσικής ανάμιξης στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

«Είναι αρκούντως σαφές σε μένα ότι πρόκειται μόνο για μια εσωτερική πολιτική διένεξη στις ΗΠΑ», είπε ο ρώσος πρόεδρος στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ερωτηθείς σχετικά με την έρευνα του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος απήγγειλε κατηγορίες σε 12 πράκτορες της ρωσικής κατασκοπείας πριν από τη σύνοδο κορυφής του Πούτιν με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι.

Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν γνωρίζει» τους πράκτορες αυτούς και πρότεινε: «ας μην αφήνουμε τις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ να τελούν υπό ομηρία εξαιτίας αυτών των εσωτερικών πολιτικών διενέξεων».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι είπε στον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, πώς η χώρα του είναι έτοιμη να παρατείνει τη Νέα START, η ισχύς της οποίας εκπνέει το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider