H Adidas θέλει να ανταγωνιστεί την Nike μέσω… Μουντιάλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Adidas θέλει να ανταγωνιστεί την Nike μέσω… Μουντιάλ

Η Adidas βρίσκεται πολύ πίσω από τη Nike σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς στα αθλητικά ρούχα και παπούτσια, όμως μια νέα εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει στο μείωση της διαφοράς. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διοργανωθεί στις ΗΠΑ το 2026 και αυτό μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην Adidas.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 «έχει μεγάλη στρατηγική αξία» και αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την Adidas προκειμένου να επεκτείνει τις ήδη πολύ καλές πωλήσεις που έχει σε ποδοσφαιρικά ρούχα και παπούτσια, σύμφωνα με τον αναλυτή της Macquarie Αντρέας Ίντρεστ.

Αν και ο ίδιος σε σημείωμα του προς τους πελάτες της εταιρείας του δεν δηλώνει πως το Μουντιάλ είναι αρκετό για την Adidas να φθάσει την Nike τονίζει πως η διοργάνωση θα δώσει στην γερμανική ευκαιρία να μειώσει το κενό.

Η Adidas είναι το νούμερο ένα παγκοσμίως σε ότι αφορά την κατηγορία της ποδοσφαιρικής ένδυσης και υπόδησης έχοντας μερίδιο αγοράς 29%. Η Nike είναι στο νούμερο δύο με μερίδιο 26%.

Η FIFA δήλωσε σε πρόσφατη έκθεσή της ότι στόχος της είναι «να αναπτύξει και να προωθήσει το παιχνίδι του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα επίπεδα». Αυτά είναι καλά νέα για την Adidas και για το σύνολο της αγοράς ποδοσφαιρικής ένδυσης και υπόδησης καθώς το ποδόσφαιρο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

«Καθώς στις ΗΠΑ προτιμούνται άλλα ομαδικά σπορ η Adidas στη συγκεκριμένη αγορά έχει μεγάλο μειονέκτημα σε αντίθετη με την τρελαμένη με το ποδόσφαιρο Ευρώπη ή την Λατινική Αμερική», αναφέρει ο αναλυτής ο οποίος εκτιμά ότι το μερίδιο αγοράς των ΗΠΑ στην ποδοσφαιρική ένδυση και υπόδηση είναι μόλις 2%, ενώ της Δυτικής Ευρώπης είναι στο 9%.

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αναδείξει με νέο τρόπο το άθλημα υποστηρίζοντας και την αγορά ρούχων. «Οι δυνατότητες της βιομηχανίας του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ είναι τεράστιες δεδομένου του πόσο πίσω βρίσκεται σε σχέση με άλλα σπορ», σημειώνει ο Ίντρεστ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider