Πού ξοδεύει 86 εκατ. ευρώ η βασίλισσα Ελισάβετ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού ξοδεύει 86 εκατ. ευρώ η βασίλισσα Ελισάβετ

Γενναία αύξηση πήρε η βασίλισσα Ελισάβετ το 2017 που είχε στη διάθεσή της να ξοδεύει 86 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Την επιχορήγηση το Παλάτι τη χρησιμοποιεί για τα επίσημα έξοδα της Βασίλισσας, τη συντήρηση του παλατιού, το προσωπικό και άλλα λειτουργικά κόστη.

Με γεννητούρια, αρραβώνες και γάμους στο Παλάτι της Βρετανίας, η χρονιά ήταν γεμάτη για τους γαλαζοαίματους, γεγονός που δικαιολογεί ένα «μπόνους» στη Βασίλισσα, η οποία έχει φτάσει αισίως τα 92 έτη.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε το παλάτι στη δημοσιότητα, τα 34 εκατ. ευρώ από αυτή την αύξηση χρησιμοποιήθηκαν για την ανακαίνιση του Μπάκιγχαμ –ένα έργο που επιτέλους ολοκληρώθηκε μετά από 10 χρόνια.

Αυξημένα ήταν την περυσινή χρονιά και τα χρήματα που ξόδεψε η βασίλισσα για τις επίσημες υποχρεώσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 47,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 13% σε σύγκριση με το 2016.

Η επιχορήγηση προς το Παλάτι προέρχεται από το εισόδημα που αποκομίζει κάθε χρόνο το Καταπίστευμα του Στέμματος (Crown Estate) –μια ανεξάρτητη εμπορική επιχείρηση ακινήτων, κάτι σαν fund –ένα από τα μεγαλύτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπάρχουν κάποια έξοδα, όμως, που δεν καλύπτονται από αυτό το κονδύλι. Αυτά περιλαμβάνουν τα έξοδα της βασιλικής οικογένειας, τα οποία καλύπτονται από τα εισοδήματα που έχουν τα δουκάτα του Λάνκαστερ και της Κορνουάλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider