Η CIA ψάχνει βιβλιοθηκάριο με μισθό 100.000 δολάρια

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η CIA ψάχνει βιβλιοθηκάριο με μισθό 100.000 δολάρια

Αν νομίζετε ότι η CIA προσλαμβάνει μόνο κατασκόπους, κάνετε λάθος.

Κατά καιρούς, η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών αναζητά διάφορες ειδικότητες, από καθηγητές ξένων γλωσσών μέχρι δικηγόρους, γιατρούς, ειδικούς σε θέματα κυβερνοασφάλειας, γεωγράφους κ.α.

Η αγγελία, όμως, που κερδίζει τις εντυπώσεις στην ιστοσελίδα «Ευκαιρίες Καριέρας» της CIA είναι για τη θέση του βιβλιοθηκάριου. Οι ετήσιες απολαβές που προφέρει ξεπερνούν τα 100.000 δολάρια –καθόλου άσχημα αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι, λογικά, είναι το ήσυχο πόστο στην Υπηρεσία.

Το καλύτερο στοιχείο αυτής της θέσης, εκτός από τον μισθό, είναι οι ευκαιρίες ανέλιξης: η CIA διευκρινίζει ότι ο βιβλιοθηκάριος θα έχει την ευκαιρία να υπηρετήσει ως πράκτορας πληροφοριών στα γραφεία της, εφόσον θέλει και κριθεί κατάλληλος. Με αλλά λόγια, η θέση του βιβλιοθηκάριου ανήγει τον δρόμο για μια καριέρα James Bond.

Τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση περιλαμβάνουν μεταπτυχιακό τίτλο στη Βιβλιοθηκονομία ή την Πληροφορική, εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες, αναλυτικές ικανότητες και τεκμηριωμένη προϋπηρεσία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Υπηρεσία θα «ξεψαχνίσει» το ποινικό τους μητρώο, τον πρότερο βίο τους και –ποιος ξέρει τι άλλο. Επίσης, θα υποβληθούν σε ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις.

Στις αγγελίες της, η CIA προτρέπει τους υποψηφίους να τηρήσουν πλήρη μυστικότητα όσον αφορά στο ενδιαφέρον τους για τη θέση και να μην αποκαλύψουν σε κανέναν (συγγενείς ή φίλους) τη διαδικασία σχετικά με την πιθανή τους πρόσληψη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider