Προειδοποιήσεις της Harley-Davidson για «τεράστια αύξηση» στο κόστος των μηχανών της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προειδοποιήσεις της Harley-Davidson για «τεράστια αύξηση» στο κόστος των μηχανών της

Περίπου 2.200 δολάρια θα προσθέσουν οι ευρωπαϊκοί δασμοί στο κόστος κάθε μοτοσικλέτας Harley-Davidson, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η Harley-Davidson θεωρεί ότι η τεράστια αύξηση του κόστους στις μηχανές της, αν μεταφερθεί στους αντιπροσώπους και στους λιανικούς πελάτες της, θα έχει άμεσο και μακροχρόνιο επιζήμιο αντίκτυπο στις δραστηριότητές της στην περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι θα περιοριστεί η πρόσβαση των πελατών στα προϊόντα της Harley-Davidson και θα επηρεαστεί αρνητικά η βιωσιμότητα των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Γι' αυτό, η Harley-Davidson δεν θα αυξήσει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής ή χονδρικής πώλησης για να καλύψει το κόστος των ευρωπαϊκών δασμών».

Η Harley-Davidson εξήγαγε 390.619 μοτοσικλέτες στην Ευρώπη το 2017, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της, αριθμός που ξεπερνά τις 288.802 μηχανές που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ το ίδιο έτος.

Ακριβώς λόγω των σημαντικών πωλήσεων στην Ευρώπη, η εταιρεία αναμένει ότι οι δασμοί θα της «κοστίσουν» από 30 εκατ. έως 45 εκατ. δολάρια για το 2018 και θα αυξηθούν στα 90 έως 100 εκατ. δολάρια ετησίως.

Για να μειώσει ακόμα περισσότερο κάποιες από τις δαπάνες της, η εταιρεία ανέφερε ότι «θα εφαρμόσει ένα σχέδιο για τη μετατόπιση της παραγωγής μοτοσυκλετών για προορισμούς εντός ΕΕ από τις ΗΠΑ σε διεθνείς εγκαταστάσεις». Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 18 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περίπου 2,3% λίγο μετά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider