Γαλλογερμανικό μέτωπο για λύση στο μεταναστευτικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλογερμανικό μέτωπο για λύση στο μεταναστευτικό

Προς τη σύναψη διμερών ή τριμερών συμφωνιών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στρέφονται Γαλλία και Γερμανία καθώς έπειτα και από τη μίνι σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες διαφαίνεται δύσκολη η συναίνεση μεταξύ και των 28 κρατών μελών της ΕΕ για το ζήτημα.

Η πρόταση αυτή ακούστηκε πρώτη φορά δια στόματος της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της μίνι συνόδου χθες Κυριακή, που δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα μέτρα, αλλά ήταν «χρήσιμη», κατά τον Γάλλο πρόεδρο.

Σε αυτό το πνεύμα ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι η λύση του μεταναστευτικού «θα οικοδομηθεί μόνον πάνω στην συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, είτε πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ των 28 είτε μεταξύ πολλών χωρών που θα αποφασίσουν να προχωρήσουν μαζί».

«Όλοι συμφωνούμε για τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης, για την προστασία των συνόρων μας. Όμως αν δεν είναι δυνατή μια συναίνεση, θέλουμε να ενώσουμε αυτούς που είναι πρόθυμοι να βρουν ένα κοινό πλαίσιο δράσης», υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε αναφερθεί νωρίτερα στην ανάγκη να επιτευχθούν «διμερείς ή τριμερείς συμφωνίες με αμοιβαίο συμφέρον», εκκινώντας από την αρχή ότι η σύνοδος κορυφής των 28, που προγραμματίζεται για τις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, «δεν θα φέρει ακόμη μια συνολική λύση στον πρόβλημα των μεταναστεύσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider