Χριστοδουλίδης: Ελπίζω η νίκη Ερντογάν να μην σκληρύνει τη στάση της Τουρκίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χριστοδουλίδης: Ελπίζω η νίκη Ερντογάν να μην σκληρύνει τη στάση της Τουρκίας

Την πεποίθησή του πως η μεγαλειώδης νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήδη από την πρώτη Κυριακή διεξαγωγής των τουρκικών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, δεν θα επιφέρει ουσιώδεις αλλαγές στην τουρκική στάση σε Κυπριακό και ελληνοτουρκικά, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Ειδικότερα, ο Κύπριος ΥΠΕΞ παραουσιάστηκε με δηλώσεις του να ελπίζει ότι η μετεκλογική συνεργασία Ερντογάν - Μπαχτσελί δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ακόμα πιο σκληρή στάση στο Κυπριακό από την πλευρά της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Λευκωσία αναμένει πως η Άγκυρα θα δώσει αμέσως την έγκρισή της για αποστολή προσωπικότητας εκ μέρους του γγ των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να διερευνηθούν οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, τηλεφώνησε χθες βράδυ στον Ταγίπ Ερντογάν και τον συνεχάρη για την εκλογική του επιτυχία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ανάμεσα τα βασικά θέματα στις σημερινές ελληνοκυπριακές εφημερίδες.

Οι τίτλοι είναι:

«ΑΛΗΘΕΙΑ»: «Θρίαμβος Ερντογάν από τον πρώτο γύρο».

«ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Μία από τα ίδια στις τουρκικές εκλογές, με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να επιβεβαιώνει την ισχύ του. Επικράτηση Ερντογάν με εθνικιστκά βαρίδια».

«ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»: Γκρίζα νίκη από Ερντογάν. Κέρδισε το στοίχημα των εκλογών, που αφήνουν, ωστόσο, την Τουρκία μοιρασμένη στα δύο».

«ΧΑΡΑΥΓΗ»: «Ταγίπ Ερντογάν κυρίαρχος στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider