Συνελήφθησαν Γερμανοί παρατηρητές των εκλογών στην Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθησαν Γερμανοί παρατηρητές των εκλογών στην Τουρκία

Η αστυνομία συνέλαβε τρεις Γερμανούς παρατηρητές που μετέβησαν στην Τουρκία για τις εκλογές.

Στους συλληφθέντες είναι και τρεις Γερμανοί, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, οι συλληφθέντες είχαν μεταβεί στην Τουρκία μαζί με άλλους οκτώ Γερμανούς και δρούσαν ως άτυποι εκλογικοί παρατηρητές, κατόπιν της πρόσκλησης που τους είχε απευθύνει για τον σκοπό αυτό το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Οι Γερμανοί συνελήφθησαν στην περιοχή Ουλούντερε, στη νοτιανατολική επαρχία Σιρνάκ.

Το ένα από αυτά τα πρόσωπα δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι πήγαν εν γνώσει τους σε μια περιοχή όπου δεν είχαν σταλεί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ενώ πρόσθεσε πως η αστυνομία εμπόδισε τις προσπάθειές τους να επιβλέψουν τη διαδικασία.

Συνολικά 10 αλλοδαποί, που δήλωσαν εκλογικοί παρατηρητές αλλά δεν διέθεταν διαπιστεύσεις συνελήφθησαν σύμφωνα με το Anadolu. Εκτός από τους τρεις Γερμανούς συνελήφθησαν και τέσσερις υπήκοοι της Ιταλίας και τρεις της Γαλλίας, που το γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα επιβεβαίωσε ότι είναι μέλη του, συμπεριλαμβανομένης μιας Γαλλίδας γερουσιαστή. Οι Γάλλοι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider