Απαισιόδοξη η Μέρκελ για λύση στο προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απαισιόδοξη η Μέρκελ για λύση στο προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύση στα ζητήματα που άπτονται του προσφυγικού, η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου.

«Γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει λύση σε επίπεδο των 28 κρατών μελών επί ενός συνολικού πακέτου για τα μεταναστευτικά ζητήματα» στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στον Λίβανο.

Την ώρα που η Ευρώπη παραμένει βαθιά διχασμένη στο θέμα αυτό, η Άγγελα Μέρκελ επέμεινε στην αναγκαιότητα να επιτευχθούν σύντομα «συμφωνίες σε διμερές, τριμερές και πολυμερές επίπεδο» κατά τη διάρκεια της μίνι Συνόδου της Κυριακής.

«Σίγουρα όλες οι χώρες δεν επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο» από το πρόβλημα, υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης από τη Βηρυτό, που έκανε δηλώσεις έχοντας στο πλευρό της τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

«Την Κυριακή θα μας δοθεί η ευκαιρία μιας πρώτης ανταλλαγής απόψεων με τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη» συνέχισε η καγκελάριος της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια συνάντηση εργασίας και δεν εκδοθεί, μετά το πέρας της, κοινό ανακοινωθέν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider