Μία στις τέσσερις γυναίκες κατέχει υψηλόβαθμη θέση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μία στις τέσσερις γυναίκες κατέχει υψηλόβαθμη θέση

Μία στις τέσσερις γυναίκες κατέχουν υψηλές θέσεις στην ιεραρχία των επιχειρήσεων παγκοσμίως, με το ποσοστό να αυξάνεται οριακά το 2015 σε 24% από 22% που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Grant Thornton με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Ελαφρώς υψηλότερο είναι, ωστόσο, το ποσοστό των ελληνίδων στελεχών, στο 27%, το οποίο παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με το 2015. Ωστόσο, το 1/3 των ελληνικών επιχειρήσεων εξακολουθούν να μην έχουν γυναίκες σε υψηλά πόστα (29%).

Ενθαρρυντικό είναι πάντως το γεγονός ότι όταν ερωτήθηκαν εάν υπάρχουν οι απαραίτητες δομές και η υποστήριξη για να παραμείνουν στην διευθυντική τους θέση μακροπρόθεσμα, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες στην Ελλάδα απάντησαν θετικά.

Συγκεκριμένα, οι θετικές απαντήσεις των γυναικών ανήλθαν σε 87,5% ενώ των αντρών σε 95,5%, υποδεικνύοντας ότι το σύνολο σχεδόν των αντρών θεωρούν πως δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο.

Σύμφωνα με την Ελπίδα Λεωνίδου, επιχειρηματικό εταίρο (partner) στη Grant Thornton στην Ελλάδα, «είναι πολύ λογικό να παρατηρείται η διαφορά αυτή ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι γυναίκες επιβαρύνονται περισσότερο με την ανατροφή των παιδιών και τις υποχρεώσεις του σπιτιού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider