Πεκίνο: Με αναγνώριση προσώπου θα πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πεκίνο: Με αναγνώριση προσώπου θα πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό

Ο φορέας εκμετάλλευσης του μετρό του Πεκίνου εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και άλλων βιομετρικών τεχνολογιών για την πληρωμή του εισιτηρίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της China Daily.

«Η αναγνώριση προσώπου και ένα σύστημα σάρωσης παλάμης των επιβατών θα μπορούσαν να εισαχθούν στο δίκτυο», αναφέρει το China Daily, επικαλούμενοι τον Zhang Huabing, επικεφαλής της ανάπτυξης επιχειρήσεων του μετρό του Πεκίνου.

Η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παρακάμψει τα παραδοσιακά συστήματα έκδοσης εισιτηρίων και το πρόσωπο ή η παλάμη ενός ατόμου θα μπορούσε να αναγνωρίζεται μέσω κάμερας ή αισθητήρα και στη συνέχεια θα μπορούν να επιβιβαστούν στην αμαξοστοιχία.

Πέρα όμως από την ευεργετική χρήση της βιομετρικής τεχνολογίας, εγείρονται φόβοι για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και παρακολούθηση των επιβατών, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις «ευαισθησίες» της Κίνας για τη λογοκρισία και την ιδιωτικότητα.

Η China Daily αναφέρει ότι στο μετρό της Σαγκάης χρησιμοποιείται ήδη η σάρωση παλάμης, απλά προς το παρόν απευθύνεται σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, όπως για παράδειγμα άτομα με αναπηρία και σε συγκεκριμένη γραμμή του δικτύου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider