Aμερικανός πρέσβης: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aμερικανός πρέσβης: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου

Για «παρερμηνεία» των δηλώσεών του περί ενίσχυσης των συντηρητικών δυνάμεων στην Ευρώπη έκανε λόγο ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα.

«Λυπούμαι για το γεγονός ότι τα λόγια μου παρερμηνεύτηκαν. Και για να το ξεκαθαρίσω: δεν έχω πρόθεση να αναμιχθώ σε πολιτικές υποθέσεις», δήλωσε ο κ. Γκρενέλ στο δίκτυο «RedaktionsNetzwerkDeutschland», προσθέτοντας ότι θεωρεί υποχρέωσή του να συνεργάζεται «με όλες τις κυβερνήσεις και όλα τα πολιτικά κόμματα, για την ενίσχυση των διατλαντικών σχέσεων».

Η δήλωση του κ. Γκρενέλ στον ιστότοπο «Breitbart» ότι επιθυμεί «να ενδυναμώσει τις συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη» και η ανάρτησή του στο Twitter ότι «βιώνουμε ένα ξύπνημα της σιωπηλής πλειοψηφίας -εκείνων οι οποίοι απορρίπτουν τις ελίτ και την φούσκα τους- με ηγέτη τον Τραμπ», προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Γερμανία, από στελέχη όλων των κομμάτων.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του πρώην προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος κάλεσε τον Αμερικανό διπλωμάτη να μην συμπεριφέρεται «σαν ακροδεξιός αποικιοκράτης». Την περασμένη Τετάρτη ο κ. Γκρενέλ πραγματοποίησε την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψή του στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αντρέας Μιχαέλις, στον οποίο έδωσε εξηγήσεις για τις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider