Πού ζουν οι πιο σπάταλοι θεριακλήδες της Γης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού ζουν οι πιο σπάταλοι θεριακλήδες της Γης

Αν παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις για τις θανατηφόρες συνέπειες του καπνίσματος, επιμένετε σ΄ αυτή σας τη βλαπτική συνήθεια, η παρακάτω έρευνα από τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank ίσως σας κάνει να το ξανασκεφτείτε.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο γερμανικός οργανισμός συγκέντρωσε σε λίστα τις φθηνότερες και ακριβότερες πόλεις του κόσμου όσον αφορά στο κόστος βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών. Μία εξ' αυτών είναι και η λίστα με τις ακριβότερες και φθηνότερες χώρες για να είναι κανείς καπνιστής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση του Business Insider, ένα πακέτο τσιγάρα τύπου Marlboro στη Μελβούρνη της Αυστραλίας κοστίζει 22,7 δολάρια, ενώ στο Σίδνεϊ, περί τα 21,9 δολάρια. Ο λόγος για την πολύ υψηλή τιμολογιακή πολιτική της χώρας των καγκουρό απέναντι στα προϊόντα καπνού είναι πως οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να μετακυλήσουν το άκρως υψηλό κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των νοσούντων καπνιστών στους ίδιους τους καπνιστές. Στην Αυστραλία, όποιος επιμένει να δολοφονεί αργά και βασανιστικά τον εαυτό του και τους γύρω του θα το πληρώσει ακριβά.

Σύμφωνα με τη λίστα, το ίδιο πακέτο τσιγάρα κοστίζει 5,2 δολάρια, ενώ οι καλύτερες πόλεις για τους απανταχού θεριακλήδες είναι η Τζακάρτα της Ινδονησίας με 1,7 δολάρια ανά πακέτο και η Μανίλα των Φιλιππίνων με 1,5 δολάρια το πακέτο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider