Πούτιν: Αρνείται εμπλοκή της Ρωσίας στην πτώση της πτήσης МН17

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Αρνείται εμπλοκή της Ρωσίας στην πτώση της πτήσης МН17

Δεν κατέρριψε ρωσικός πύραυλος το Boeing της πτήσης МН17 της Malaysia Airlines, που συνετρίβη στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, εκτίμησε σήμερα, Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Όχι φυσικά», ήταν η απάντηση του στο ερώτημα που του τέθηκε αν το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ρωσικό πύραυλο, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης, ότι υπάρχουν αρκετά σενάρια όσον αφορά την κατάρριψη του αεροσκάφους, όπως ότι το αεροσκάφος επλήγη από ουκρανικό πύραυλο, από αεροσκάφος κτλ, ενώ επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κάτι που να μας εμπνέει εμπιστοσύνη όσον αφορά τα τελικά συμπεράσματα (της έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας-σ.σ), και δεν θα υπάρξει εμπιστοσύνη χωρίς την πλήρη συμμετοχή μας στην έρευνα».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε συγκεκριμένα ότι στην Ρωσία δεν επετράπη να συμμετάσχει στην έρευνα που έγινε από διεθνή ερευνητική ομάδα και «συνεπώς δεν έχουμε λόγους να εμπιστευθούμε πλήρως τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας».

Ο Ρώσος πρόεδρος επικαλέστηκε και το περιστατικό της συντριβής ρωσικού αεροσκάφους στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από το Ισραήλ με προορισμό τη Ρωσία, το οποίο είχε καταρριφθεί από ουκρανικό πύραυλο (σημειώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000-σ.σ). «Έριξαν κάποτε στην Μαύρη Θάλασσα ρωσικό αεροσκάφος, που είχε αναχωρήσει από το Ισραήλ και δεν είχαν αναγνωρίσει την ευθύνη τους. Στη συνέχεια παρόλα αυτά την αποδέχθηκαν, αλλά δεν κατέβαλλαν ούτε αποζημιώσεις» είπε ο Ρώσος πρόεδρος και επανέλαβε : «Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο η εμπειρία μας είναι αρνητική, δυστυχώς όμως υπάρχει αυτή η εμπειρία, ενώ σε ότι αφορά αυτό το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό (του μαλαισιανού Boeing-σ.σ) θα θέλαμε να συμμετάσχουμε πλήρως σ' αυτή την έρευνα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider