Δεν αποκλείει τη συνάντηση με τον Κιμ ο Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν αποκλείει τη συνάντηση με τον Κιμ ο Τραμπ

Για μια ακόμη φορά τα «γυρίζει» ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας σήμερα ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα τη 12η Ιουνίου, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

«Θα δούμε τι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή μιλάμε μαζί τους», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους, μία ημέρα αφότου ακύρωσε την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη. «Θα μπορούσε να είναι ακόμη και η 12η... Θα θέλαμε να το κάνουμε».

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας διαβεβαίωσε ότι παραμένει ανοικτή στον διάλογο με τις ΗΠΑ, μετά την χθεσινή απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, κίνηση την οποία η Πιονγιάνγκ χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρή».

«Αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ, που δεν είχαν προηγούμενο από οποιονδήποτε άλλον (Αμερικανό) πρόεδρο, για να γίνει μια ιστορική σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ», τόνισε ο βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Επαναλαμβάνουμε προς τις ΗΠΑ την αποφασιστικότητά μας να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο, για να επιλύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η ξαφνική ανακοίνωση (του Τραμπ) περί ακύρωσης της συνόδου είναι απροσδόκητη για εμάς και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά λυπηρή», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider