Β. Κορέα: Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Β. Κορέα: Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τις ΗΠΑ

Ανοιχτή στο διάλογο με τις ΗΠΑ παραμένει η Βόρεια Κορέα, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη.

«Αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ, που δεν είχαν προηγούμενο από οποιονδήποτε άλλον (Αμερικανό) πρόεδρο, για να γίνει μια ιστορική σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ», τόνισε ο βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Επαναλαμβάνουμε προς τις ΗΠΑ την αποφασιστικότητά μας να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο, για να επιλύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η ξαφνική ανακοίνωση (του Τραμπ) περί ακύρωσης της συνόδου είναι απροσδόκητη για εμάς και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά λυπηρή», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τις σήραγγες πυρηνικών δοκιμών

Την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τις σήραγγες στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε και τις έξι πυρηνικές δοκιμές της στο πεδίο Πούνγκι-ρι, ένα σύμπλεγμα από τούνελ κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Την ανατίναξη παρακολούθησαν ξένοι δημοσιογράφοι ωστόσο δεν επετράπη η παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider