Καταργείται ο νόμος του «ενός παιδιού» στην Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταργείται ο νόμος του «ενός παιδιού» στην Κίνα

Μία Ιστορική απόφαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναμένεται να λάβει η Κίνα, μετά από περίπου 40 χρόνια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, αναμένεται φέτος να άρει τον περιορισμό στον αριθμό τέκνων που μπορεί να αποκτήσει μια οικογένεια.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας και η Βουλή της χώρας, διεξάγουν ειδική έρευνα, ώστε η αλλαγή της πολιτικής να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα. Η κίνηση της κινεζικής κυβέρνησης έρχεται στον απόηχο της διεθνούς κριτικής που έχει δεχθεί για τη γήρανση του πληθυσμού της χώρας. Και οι νέες γεννήσεις αναμένεται να μειώσουν τον μέσο όρο ηλικίας της χώρας.

Το σχέδιο νόμου που συντάσσεται ονομάζεται «ανεξάρτητη γονιμότητα» και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ώς το τέλος του 2018, ενώ θα πάει προς ψήφιση στα αρμόδια όργανα στις αρχές του 2019.

Η αλλαγή πολιτικής θα κλείσει την τελευταία σελίδα του μεγαλύτερου κοινωνικού πειράματος στη σύγχρονη Ιστορία του ανθρώπινου γένους, η οποία άφησε ως κληροδότημα την πιο γρήγορα γηρασκόμενη χώρα στον κόσμο και με 30 εκατομμύρια άνδρες περισσότερους από τις γυναίκες στο σύνολο του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider