Romney: Τραμπούκος, μισογύνης και ψεύτης ο Trump

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Romney: Τραμπούκος, μισογύνης και ψεύτης ο Trump

Επίθεση στον Donald Trump, φαβορί για το χρίσμα του κόμματος εν όψει των προεδρικών του Νοεμβρίου, έκανε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012 στις ΗΠΑ, Mitt Romney, χαρακτηρίζοντάς τον «τραμπούκο, μισογύνη και ψεύτη».

Τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του συντηρητικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν επιθυμούν ο κ. Trump να είναι ο υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, ωστόσο τα έως τώρα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών σε σειρά πολιτειών των ΗΠΑ τον καθιστούν τον επικρατέστερο μεταξύ των πέντε υποψηφίων για το χρίσμα στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών.

«Ας θέσω το ζήτημα με τον πλέον ανοικτό τρόπο: εάν οι Ρεπουμπλικανοί επιλέξουν τον Donald Trump ως υποψήφιο, οι προοπτικές για ένα ασφαλές μέλλον ευημερίας για την Αμερική θα είναι αισθητά μειωμένες», δήλωσε ο κ. Romney.

«Εάν κάνουμε τις σωστές επιλογές, το μέλλον της αμερικής θα είναι ακόμη καλύτερο από το παρελθόν και καλύτερο από το παρόν. Από την άλλη πλευρά, εάν κάνουμε απερίσκεπτες επιλογές, ο λαμπερός ορίζοντας που περιέγραψα δεν θα υλοποιηθεί. Για να το θέσω πολύ απλά, εάν εμείς οι Ρεπουμπλικανοί επιλέξουμε για υποψήφιό μας τον Ντόναλντ Τραμπ, οι πιθανότητες για ένα ασφαλές και ευοίωνο μέλλον περιορίζονται», πρόσθεσε.

Ο Romney κατηγόρησε τον Τραμπ για «ατιμία, μισογυνισμό και απληστία, χαρακτηρίζοντάς τον κατ' επανάληψη «απατεώνα" και «τσαρλατάνο". Η υποψηφιότητά του με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα διασφάλιζε τη νίκη της Hillary Clinton, διαβεβαίωσε επίσης.

«Κατανοώ τον θυμό των Αμερικανών σήμερα. Όμως, ενώ στο παρελθόν οι Αμερικανοί πρόεδροι μετέτρεπαν αυτόν τον θυμό σε ενέργεια και τον χρησιμοποιούσαν για καλό, ο Donald Trump κατευθύνει τον θυμό μας σε στόχους που απέχουν μακράν από το να είναι ευγενείς. Καθιστά αποδιοπομπαίους τράγους τους μουσουλμάνους και τους Μεξικανούς μετανάστες και ζητά να χρησιμοποιούμε βασανιστήρια και να σκοτώνουμε τα παιδιά και τους αθώους συγγενείς των τρομοκρατών», συνέχισε.

«Η χώρα θα βυθιζόταν σε παρατεταμένη ύφεση υπό την προεδρία του Trump. Μολονότι ο Donald Trump έχει προτείνει ελάχιστα συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα, τα λίγα που έχει πει αρκούν για να καταλάβουμε ότι θα ήταν καταστροφή για τις θέσεις εργασίας και τις οικογένειες. Σε εκείνους που θαυμάζουν την οικονομική επιτυχία του πολυεκατομμυριούχου μεγιστάνα, ο Ρόμνεϊ απάντησε αναφέροντας τις χρεοκοπίες του που αφάνισαν μικρές επιχειρήσεις και τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονταν σε αυτές. «Κληρονόμησε την αυτοκρατορία του, δεν την έχτισε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δριμύα επίθεση κατά του Trump εξαπέλυσε και ο γερουσιαστής John McCain, που ήταν υποψήφιος για την προεδρία το 2008 αλλά ηττήθηκε από τον Barack Obama, ιδίως σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική του.

«Συμμερίζομαι τις ανησυχίες για τον Trump που ο φίλος μου και πρώην υποψήφιος Mitt Romney περιέγραψε στην ομιλία του σήμερα. Θα επαναλάβω επίσης τις πολλές ανησυχίες σχετικά με τις αδαείς και πραγματικά επικίνδυνες δηλώσεις του κ. Trump για θέματα εθνικής ασφάλειας τις οποίες έχουν διατυπώσει 65 ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που ασχολούνται με θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής», πρόσθεσε αναφερόμενος σε μια επιστολή των πολιτικών αυτών που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Ο McCain, που σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, υπογράμμισε ότι σε μια περίοδο παγκόσμιας αναταραχής «θέλω από τους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε όσα λένε για τον κ. Trump τα πιο αξιοσέβαστα και ενημερωμένα ηγετικά στελέχη του κόμματος και οι ειδικοί σε θέματα εθνικής ασφάλειας».

Πριν καν εκφωνήσει την ομιλία του ο Romney , ο Trump απάντησε περιφρονητικά στις επιθέσεις του, χαρακτηρίζοντάς τον «loser» (αποτυχημένο) επειδή ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2012 από τον Obama. «Γιατί ο Mitt Romney με εκλιπαρούσε να τον στηρίξω πριν από τέσσερα χρόνια;», έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider