Ενώπιον των ευρωβουλευτών καταθέτει αύριο ο Ζούκερμπεργκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενώπιον των ευρωβουλευτών καταθέτει αύριο ο Ζούκερμπεργκ

Το κατώφλι του Ευρωπαΐκού κοινοβουλίου αναμένεται να διαβεί αύριο ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, λίγους μήνες μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica και την χρήση των δεδομένων του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου χωρίς την συνέναισή τους.

Ο κ. Ζούκερμπέργκ θα συναντηθεί με τους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα κενά ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου στην προστασία των στοιχείων των χρηστών και η κατάθεσή του θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του Ιντερνετ, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Συζήτησα με τον κ. Ζούκερμπεργκ για την δυνατότητα μίας απευθείας μετάδοσης μέσω του Ιντερνετ αυτής της συνάντησης. Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι αποδέχθηκε αυτό το νέο αίτημα», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο ιδρυτής του Facebook θα κληθεί να «απολογηθεί» μετά την «ανάκριση» που υπέστη από το αμερικανικό Κογκρέσο η οποία διήρκεσε πλέον των 10 ωρών.

Και σε αυτή την συνάντηση ο κ. Ζάκερμπεργκ θα κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματά των Ευρωβουλευτών για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου του από την εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και με μέλη της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο χιερίστηκε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, μετά τις αποκαλύψεις για τη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica που φέρεται ότι απέκτησε και χρησιμοποίησε στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, κυρίως Αμερικανών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider