«Κατεβάζει ρολά» η Cambridge Analytica

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κατεβάζει ρολά» η Cambridge Analytica

Η εταιρεία πολιτικών συμβουλών Cambridge Analytica, που βρέθηκε στο επίκεντρό του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων του Facebook φαίνεται ότι «κατεβάζει ρολά».

Ο Κλάρενς Μίτσελ, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο BBC: «Κατά τους τελευταίους μήνες, η Cambridge Analytica έγινε αντικείμενο πολλών αβάσιμων κατηγοριών και, παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να διορθώσει το αρχείο, έχει τιμωρηθεί για δραστηριότητες που είναι όχι μόνο νόμιμες αλλά και ευρέως αποδεκτές ως τυποποιημένη συνιστώσα της διαδικτυακής διαφήμισης τόσο στις πολιτικές όσο και στις εμπορικές αρένες», ανέφερε.

«Παρά την αδιάψευστη αξιοπιστία της Cambridge Analytica, της οποίας οι υπάλληλοι έχουν ενεργήσει δεοντολογικά και νόμιμα ... η πολιορκία των ΜΜΕ απομακρύνει σχεδόν κάθε πελάτη και προμηθευτή της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε ότι δεν είναι πλέον βιώσιμη η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης».

Σημειώνεται ότι τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 87 εκατ. χρηστών διέρρευσαν φέρνοντας σε δύσκολη θέση το Facebook και τον ιδρυτή του, Μάρκ Ζάκερμπεργκ, που δεν κατάφεραν να προστατεύσουν επαρκώς τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider