Ιράν για πυρηνικά: Έτοιμοι για όλα αν αποσυρθούν οι ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν για πυρηνικά: Έτοιμοι για όλα αν αποσυρθούν οι ΗΠΑ

Το Ιράν είναι έτοιμο για «αναμενόμενες και μη» αντιδράσεις σε περίπτωση εγκατάλειψης της συμφωνίας για τα πυρηνικά από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Χασάν Ρουχανί.

«Ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας της χώρας μας είναι απολύτως προετοιμασμένος...για δράσεις που περιμένουν και για δράσεις που δεν περιμένουν», είπε ο Ρουχανί σε ομιλία του χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει τη συμφωνία τον επόμενο μήνα.

Η συμφωνία που υπεγράφη επί Ομπάμα και επετεύχθη μεταξύ του Ιράν, των Ηνωμένων Πολιτειών και ακόμα πέντε μεγάλων δυνάμεων έθεσε περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σε αντάλλαγμα για άρση κυρώσεων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία, ως μία από τις χειρότερες που έχουν τεθεί ποτέ προς διαπραγμάτευση. Τον Ιανουάριο έστειλε τελεσίγραφο στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, στο οποίο ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να διορθωθούν τα προβληματικά σημεία που έχουν εντοπίσει οι Ηνωμένες Πολιτείες στη συμφωνία, διαφορετικά δεν θα παρατείνει την άρση των κυρώσεων που προβλέπει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider