Spiegel: Δείγμα αδυναμίας του Ερντογάν οι πρόωρες εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Spiegel: Δείγμα αδυναμίας του Ερντογάν οι πρόωρες εκλογές

«Δείγμα αδυναμίας και όχι δύναμης» χαρακτηρίζει το περιοδικό Spiegel την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Η απόφαση του Ερντογάν να προκηρύξει εκλογές και να μην περιμένει μέχρι το φθινόπωρο του 2019 είναι δείγμα αδυναμίας και όχι δύναμης», σημειώνει το περιοδικό.

Εξηγώντας την απόφαση του Τούρκου προέδρου, το Spiegel σημειώνει ότι στόχος του είναι «όχι να επεκτείνει τις εξουσίες του αλλά να προλάβει μια μεγαλύτερη διάβρωση των εξουσιών του». Και εξηγεί: «Το AKP και το MHP μπορεί τον Απρίλιο του 2017 να προκήρυξαν δημοψήφισμα με στόχο στην εισαγωγή ενός προεδρικού συστήματος που θα δίνει ακόμη περισσότερες εξουσίες στον Ερντογάν, ωστόσο από τότε η κατάσταση στη χώρα χειροτέρευσε».

Το περιοδικό σημειώνει επίσης πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 15 χρόνια και καταφέρνει ακόμα να εκπλήσσει τους συμπατριώτες του, όπως για παράδειγμα τώρα προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στην πτώση της λίρας έναντι του ευρώ και στο γεγονός ότι «ένας στους πέντε Τούρκους ηλικίας από 15 έως 24 ετών είναι χωρίς δουλειά. Τουρκικές επιχειρήσεις έχουν χρέη ύψους 180 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ οι ξένοι επενδυτές αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από την χώρα». Προσθέτει δε ότι «στη δύσκολη οικονομική κατάσταση έρχονται να προστεθούν και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, οι οποίες αποδεικνύουν πως ο Ερντογάν δεν έχει κάποια μακροπρόθεσμη στρατηγική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider