Τις πληρωμές σε κρυπτονoμίσματα καθιερώνει το Pornhub

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τις πληρωμές σε κρυπτονoμίσματα καθιερώνει το Pornhub

Πληρωμές στο κρυπτονόμισμα ονόματι Verge θα δέχεται πλέον η μεγαλύτερη πορνογραφική ιστοσελίδα, το Pornhub. Το ψηφιακό νόμισμα το οποίο δημιουργήθηκε το 2014 με το όνομα «DogeCoinDark» είναι γνωστό για την διασφάλιση της ανωνυμίας όσων το χρησιμοποιούν

Όσον αφορά στο γιατί το Pornhub αποφάσισε να δεχτεί πληρωμές για τις premium υπηρεσίες του στο εν λόγω κρυπτονόμισμα εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε ότι ήταν πάγιο αίτημα των επισκεπτών της ιστοσελίδας ψυχαγωγίας ενηλίκων. Συγκεκριμένα η πρόταση η ιστοσελίδα να δέχεται πληρωμές σε Verge τέθηκε προς ψηφοφορία στους επισκέπτες του PornHub, τον Ιανουάριο του 2018 και κατέληξε να συγκεντρώσει περί τις 6.000 ψήφους.

Σε δήλωση του, το Pornhub ανέφερε ότι η πολιτική του Verge να διαφυλάσσει την ανωνυμία των χρηστών του έκανε το εν λόγω κρυπτονόμισμα προφανή επιλογή για συνεργασία. «Το Verge είναι ένα ασφαλές και ανώνυμο κρυπτονόμισμα, το οποίο είναι πολύ κοντά στη φιλοσοφία μας και πολύ αγαπητό στους χρήστες του Pornhub», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση και προσέθετε ότι η χρήση του κρυπτονομίσματος αναμένεται να αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας των ανθρώπων που περνούν χρόνο στην ιστοσελίδα ψυχαγωγίας ενηλίκων.

Στην ιστοσελίδα του, το Verge περιγράφεται ως κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα όπως το Tor και το I2P - και τα δύο εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί στον πρώην ιστότοπο εμπορίας παράνομων αγαθών ονόματι Silk Road. Η δήλωση του Pornhub εξηγεί επίσης ότι το νόμισμα επιτρέπει ανώνυμες συναλλαγές «κρύβοντας την διεύθυνση IP και τη γεωγραφική κατανομή των χρηστών, ούτως ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν».

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων του Pornhub προέρχεται από διαφημίσεις που εμφανίζονται πριν ξεκινήσουν ή εμβόλιμα στα βίντεο, ο ιστότοπος αποκομίζει μέρος των κερδών του κι από την συνδρομητική του υπηρεσία Pornhub Premium, η οποία παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε βίντεο χωρίς διαφημίσεις και περιεχόμενο HD.

Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσοστό των εσόδων που αντιστοιχεί στις εν λόγω συνδρομές αφού η εταιρεία αρνείται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία. Έχει όμως δηλώσει ότι περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία από το 2015 και πως η ζήτηση για συνδρομητικό περιεχόμενο αυξάνεται συνεχώς.

Να υπενθυμίσουμε ότι παρότι το Pornhub δέχεται για πρώτη φορά πληρωμή με κρυπτονομίσματα, θυγατρικές της μητρικής εταιρείας, MindGeek, έχουν δεχτεί πληρωμές με κρυπτονομίσματα στο παρελθόν. Ήδη από τον περασμένο μήνα το Playboy.TV ιδιοκτησίας του MindGeek άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin και το ethereum στην πλατφόρμα του. Μαζί με τον επίσημο ιστότοπο του Pornhub, δύο από τις θυγατρικές εταιρείες, η Brazzers και η Nutaku, θα ξεκινήσουν επίσης να δέχονται το Verge.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider