Υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας το Αφρίν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας το Αφρίν

Υπό πλήρη τουρκικό έλεγχο έθεσαν την περιοχή του Αφρίν οι ένοπλες δυνάμεις της Άγκυρας και οι Σύροι σύμμαχοί τους, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού στρατού.

Να υπνεθυμίσουμε ότι οι δυνάμεις της Άγκυρας εισέβαλαν στην πόλη την περασμένη Κυριακή, έπειτα από εχθροπραξίες οκτώ εβδομάδων, με στόχο την εκδίωξη των Κούρδων της οργάνωσης YPG η οποία σύμφωνα με τον Ερντογάν είναι «τρομοκρατική».

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, πλέον δρομολογούνται όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου οι κάτοικοι της πόλης να επιστρέψουν στις οικίες του.

«Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη ζωή στους φυσιολογικούς ρυθμούς της το συντομότερο δυνατόν» ήταν το σχόλιο Τούρκου αξιωματούχου.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ευρώπη

Στο μεταξύ, οι διεθνείς αντιδράσεις για την τουρκική επιχείρηση συνεχίζονται, καθώς χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για τις επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν, στη Συρία

Η ογκωδέστερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 4.000 πολιτών. Κρατώντας ένα πανό που κατήγγειλε «την εθνοκάθαρση στο Αφρίν από την Τουρκία και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους της», 4.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όπως ανέφερε ο Αγκίτ Πολάτ, ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κουρδικού Συμβουλίου της Γαλλίας (CDK-F).

Η αστυνομία έκανε λόγο για περίπου 2.700 διαδηλωτές. «Στο Αφρίν, αμυνόμαστε εναντίον των βάρβαρων επιθέσεων του τουρκικού κράτους αλλά και των τζιχαντιστών συμμάχων του», είπε από την πλευρά του ο Βεντάτ Μπινγκόλ, συμπρόεδρος του CDK-F, εκφράζοντας τη λύπη του για «τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας» για την κατάσταση στην περιοχή.

Ανάλογες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Σουδία. Στο Αμβούργο στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 1.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους οργανωτές.


Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.