Τρεις νεκροί και 16 τραυματίες από την επίθεση στην Τρεμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρεις νεκροί και 16 τραυματίες από την επίθεση στην Τρεμπ

Πράξη «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην πόλη Τρεμπ, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν ακόμη αν το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται πράγματι, όπως ισχυρίζεται.

«Η χώρα μας υπέστη σήμερα μια ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση» από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και άλλοι 16 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Μακρόν εξήρε το θάρρος του αξιωματικού της χωροφυλακής που ζήτησε εθελοντικά να πάρει τη θέση των ομήρων που κρατούσε ο δράστης. Ο αξιωματικός αυτός «έσωσε ζωές και τίμησε το Σώμα και τη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή δίνει μάχη με τον θάνατο και όλες οι σκέψεις μας είναι μαζί του και με την οικογένειά του», τόνισε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε «την απόλυτη αποφασιστικότητα» του ιδίου και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, καθώς και όλης της κυβέρνησης, να δώσουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε ένα προάστιο της πόλης Καρκασόν όπου φέρεται να κατοικούσε ο δράστης της επίθεσης, ο Ραντουάν Λακντίμ και διεξάγουν έρευνες. Πολλά μαύρα ημιφορτηγά και άνδρες των δυνάμεων άμεσης επέμβασης RAID και BRI, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πάνοπλοι και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, έχουν αποκλείσει το λαϊκό προάστιο που απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το ιστορικό κέντρο της Καρκασόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider