Μακρόν: Αυξημένη η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρόν: Αυξημένη η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία

Σε σχόλιό του μετά το περιστατικό με ομήρους στην Τρεμπ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι η τρομοκρατική απειλή είναι «ζωντανή» κυρίως λόγω μεμονωμένων ατόμων και όχι εξαιτίας συντονισμένης δράσης με εντολή από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, η «τρομοκρατική» απειλή παραμένει στη Γαλλία «αυξημένη, (…) γιατί έχουμε εδώ και πολλούς μήνες μια ενδογενή απειλή».

Οι επιτιθέμενοι «μπορεί να επηρεάζονται, να έχουν δεσμούς με τον Ντάες ή με άλλες εξωτερικές δυνάμεις που σχετίζονται με την ισλαμική τρομοκρατία. Ωστόσο, και παραμένω επιφυλακτικός γιατί η έρευνα τώρα ξεκινά, δεν είμαστε πλέον σε μια κατάσταση όπως ήμαστε πριν από δύο ή τρία χρόνια όπου αντιμετωπίζαμε επιθέσεις που διευθύνονταν από την ιρακινο-συριακή περιοχή εναντίον του εδάφους μας», εξήγησε ο αρχηγός του κράτους.

«Υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί από μόνα τους, που έχουν ποικίλα ψυχιατρικά προφίλ, ορισμένοι έχουν μια παθολογία, άλλοι όχι. Δεν ξέρω τι από όλα ισχύει για τον σημερινό τρομοκράτη» πρόσθεσε

Ο Μακρόν είπε πως «στο πλαίσιο της έρευνας, θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία που έχουν ληφθεί από την παρακολούθηση» του επιτιθέμενου στην Τρεμπ. Υπάρχουν στη Γαλλία «άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί ως επικίνδυνα τα οποία παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider