Γιούνκερ - Τουσκ καταδικάζουν τις ενέργειες της Τουρκίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιούνκερ - Τουσκ καταδικάζουν τις ενέργειες της Τουρκίας

Με προβληματισμό θα προσέλθουν στη Σύνοδο της Βάρνας στη Βουλγαρία ο Ντόναλντ Τουσκ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των «28» στις Βρυξέλλες.

Η Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας στη Βάρνα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι έχει «ανάμικτα» συναισθήματα», καθώς τα προβλήματα με την Τουρκία «μεγαλώνουν», ωστόσο, υπάρχει ένας «ειλικρινής» και «ανοιχτός» διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως είπε, υπάρχουν «διαφωνίες», ωστόσο, η «συνεργασία μας πρέπει να ενισχυθεί».

Ο Τουσκ από την πλευρά του υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε τις «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και ότι αναμένεται να θέσει αυτά τα ζητήματα στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βάρνα. «Θα ασχοληθούμε με ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων και γνωρίζω ότι δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση. Οι ανησυχίες της Ε.Ε. αφορούν όχι μόνο τα περίπλοκα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, αλλά και τις ενέργειες τις Τουρκίας στη Συρία», είπε ο Ντ. Τουσκ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «παραμένουμε γείτονες και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider