Νεκρός ο δράστης της ομηρίας σε σούπερ μάρκετ της Γαλλίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νεκρός ο δράστης της ομηρίας σε σούπερ μάρκετ της Γαλλίας

Εξουδετερώθηκε ο δράστης της ομηρίας σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ, της νότιας Γαλλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο ένοπλος εισέβαλε νωρίτερα σε σούπερ μάρκετ φωνάζοντας Αλλάχ Ουάκμπαρ και σκότωσε δύο άτομα.

«Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε από τις Βρυξέλλες, μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Σημείωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν συντονισμένα και εξαιρετικά γρήγορα μετά την αρχική επίθεση στην πόλη Καρκασόν που είχε θύμα ένα αστυνομικό του σώματος των CRS.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε την υποστήριξή του προς όλους όσους «αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση», δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα κάνει για την ώρα «κανέναν επίσημο απολογισμό» της κατάστασης, η οποία, την ώρα που μιλούσε, δεν είχε ακόμα επιλυθεί στο εσωτερικό του σουπερμάρκετ.

Η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί στην αρμόδια αντιτρομοκρατική υπηρεσία της οποίας οι πρώτοι ανακριτές πρόκειται να φθάσουν επί τόπου.

Ο δήμαρχος της Τρομπ, Eric Ménassi, τον οποίο επικαλείται το Reuters, ανέφερε πως ένας από τους νεκρούς είναι ο κρεοπώλης του σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν μαροκινής καταγωγής, ηλικίας περίπου 30 ετών και ήθελε να πάρει εκδίκηση για τη Συρία.

Πριν την εισβολή στο σούπερ μάρκετ, ο δράστης είχε πυροβολήσει δύο αστυνομικούς οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Πριν την εισβολή, ο δράστης πυροβόλησε οδηγό σε δρόμο της Carcassonne, 15 λεπτά μακριά από το σούπερ μάρκετ.

Ο 55χρονης Καρίμ, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν έξω από το σούπερ μάρκετ τη στιγμή της εισβολής είπε: «άκουσα πυροβολισμούς. Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο σημείο κάποιοι αστυνομικοί και τώρα έχει περίπου 300».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider