Θρίλερ στη Γαλλία: Δύο νεκροί από ομηρία σε σούπερ μάρκετ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θρίλερ στη Γαλλία: Δύο νεκροί από ομηρία σε σούπερ μάρκετ

Ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε σούπερ μάρκετ νότια Γαλλία στην πόλη Τρεμπ, κοντά στο Μονπελιέ.

Ένοπλος κρατά ομήρους σε σούπερ μάρκετ και ισχυρίζεται ότι είναι μέλος του ISIS. Μόλις εισέβαλε στο κατάστημα φώναξε «Αλλάχ Ουάκμπαρ». Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν δύο άτομα.

Ο δήμαρχος της Τρομπ, Eric Ménassi, τον οποίο επικαλείται το Reuters, δήλωσε ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό στο σουπερ μάρκετ ενώ όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τον Ménassi, ο κρεοπώλης του σούπερ μάρκετ σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι μαροκινής καταγωγής, ηλικίας περίπου 30 ετών και θέλει να πάρει εκδίκηση για τη Συρία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, υπάρχουν πληροφορίες πως τραυματίστηκαν δύο άτομα από πυροβολισμούς κατά την εισβολή στο σούπερ μάρκετ.

Νωρίτερα τραυματίστηκε αστυνομικός σε δρόμο της Carcassonne, 15 λεπτά μακριά από το σούπερ μάρκετ. Mέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν το περιστατικό συνδέεται με την ομηρία.

Σε δηλώσεις του, ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ είπε πως «έχουμε σε εξέλιξη ένα πολύ σοβαρό περιστατικό».

Ο 55χρονης Καρίμ, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν έξω από το σούπερ μάρκετ τη στιγμή της εισβολής είπε: «άκουσα πυροβολισμούς. Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο σημείο κάποιοι αστυνομικοί και τώρα έχει περίπου 300».

Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. Σε ανακοίνωση του καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται από τις γαλλικές υπηρεσίες και να μην πανικοβληθούν από φήμες.

Οι γαλλικές αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατικό. Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2015 τζιχαντιστής είχε σκοτώσει τέσσερις ανθρώπους σε σούπερ μάρκετ στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider