Δημοσιογράφος πυροβολήθηκε στο Μεξικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσιογράφος πυροβολήθηκε στο Μεξικό

Ένας Μεξικανός δημοσιογράφος πυροβολήθηκε θανάσιμα στην πολιτεία Βερακρούς του ανατολικού Μεξικού, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κρατική Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CEAPP).

Ο Λεομπάρδο Βάσκες Ατσίν δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του, στη Βερακρούς, μιας από τις πιο επικίνδυνες πολιτείες για τους εργαζόμενους στον Τύπο.

Το θύμα εργαζόταν μέχρι την περασμένη χρονιά για την εφημερίδα La Opinión de Poza Rica, ενώ ήταν διαχειριστής στην πλατφόρμα Facebook του ιστοτόπου Enlace Informativo. Δεν είχε καταγγείλει απειλές κατά της ζωής του στη CEAPP, αλλά συνάδελφοί του είπαν πως «είχε δεχθεί απειλές από έναν συμβολαιογράφο».

Το Μεξικό θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, καθώς το 2017 δολοφονήθηκαν δώδεκα δημοσιογράφοι, ενώ πάνω από 100 έχουν δολοφονηθεί από το 2000, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες καταγγέλλουν ότι το 90% των εγκλημάτων αυτών μένει ατιμώρητο.

Η Πολιτεία Βερακρούς είναι θέατρο συγκρούσεων μεταξύ τριών συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών -του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, της συμμορίας Λος Σέτας και του καρτέλ του Κόλπου- και συχνά δρουν με την ανοχή ή ακόμα και τη συνέργεια μερίδας των τοπικών αρχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider