Συνεκμετάλλευση θέλει ο Ερντογάν στο κοίτασμα της Κύπρου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεκμετάλλευση θέλει ο Ερντογάν στο κοίτασμα της Κύπρου

Η Τουρκία θα προστατέψει τα συμφέροντά της στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε νέα ομιλία του στην Άγκυρα, σύμφωνα με την αγγλόφωνη, Daily Sabah.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες φυσικού αερίου σε 101 αστικές περιοχές, ο Ερντογάν δήλωσε πως η πρόσφατη τουρκική στάση, στο ζήτημα των δραστηριοτήτων στο κυπριακό κοίτασμα «έδωσε σε μερικούς ένα μάθημα».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ακόμα πως οποιαδήποτε δραστηριότητα στα ύδατα της Κύπρου, θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής πλευράς. «Τούρκοι και Έλληνες Κύπριοι πρέπει να φτιάξουν μια μικτή επιτροπή για τις δραστηριότητες σχετικά με τους υδρογονάνθρακες και κάθε πλευρά να πάρει ένα δίκαιο μερίδιο από τους φυσικούς πόρους του νησιού, με βάση τον πληθυσμό» φέρεται να δήλωσε.

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ακόμα πως η Τουρκία στοχεύει να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση με την πυρηνική μονάδα του Ακουγιού, την πρώτη τέτοια μονάδα της χώρας, η κατασκευή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2018.

«Ο πρόεδρος Πούτιν και εγώ θα παραβρεθούμε στα εγκαίνιά της» δήλωσε ο Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι συζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για την επανεκλογή του Ρώσου προέδρου, την Δευτέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider