Μακρόν: Συγχαρητήρια σε Πούτιν με αιχμές για τη Συρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρόν: Συγχαρητήρια σε Πούτιν με αιχμές για τη Συρία

Ευχές «για επιτυχία στον πολιτικό, δημοκρατικό, οικονομικό και κοινωνικό εκσυγχρονισμό της χώρας» μετά την επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξής τους, ο Μακρόν εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία του» για την κατάσταση στην Αφρίν και την ανατολική Γούτα ενώ κάλεσε τις ρωσικές αρχές «να ρίξουν άπλετο φως» στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ.

«Στο θέμα της Συρίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε τη μεγάλη ανησυχία του για την κατάσταση τόσο στο καντόνι Αφρίν όσο και στην ανατολική Γούτα και κάλεσε τη Ρωσία να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να σταματήσουν οι μάχες και οι απώλειες αμάχων», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των Ηλυσίων.

Επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να «ξαναρχίσει με ζέση» τη μάχη κατά των χημικών όπλων, μετά τη χρήση ενός νευροτοξικού παράγοντα με σκοπό τη δολοφονία του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Ο Γάλλος πρόεδρος «κάλεσε τις ρωσικές αρχές να ρίξουν άπλετο φως στις ευθύνες που συνδέονται με την απαράδεκτη επίθεση στο Σάλσμπερι και να ξαναρχίσει με ζέση τη μάχη κατά ενδεχόμενων προγραμμάτων που δεν δηλώθηκαν στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider