Εκλογή Πούτιν: Δεν τον συνεχάρησαν οι ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογή Πούτιν: Δεν τον συνεχάρησαν οι ΗΠΑ

Χωρίς να δώσει συγχαρητήρια στον Ρώσο πρόεδρο για την επανεκλογή του, σχολίασε ο Λευκός Οίκος το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, λέγοντας «Καμία έκπληξη»

Το διφορούμενο σχόλιο της αμερικανικής προεδρίας από τον Χόγκαν Γκίντλεϊ, συνοδευόταν πάντως από την πρόθεση της, «να συνεργαστεί όπου μπορεί με τη Ρωσία».

«Θα εργαστούμε για την καλλιέργεια των σχέσεων με τη Ρωσία και θα επιβάλλουμε τιμωρητικά μέτρα στην περίπτωση που η Ρωσία απειλεί τα συμφέροντά μας, αλλά επίσης θα αναζητήσουμε τομείς για να συνεργαστούμε όταν εξυπηρετούνται τα κοινά μας συμφέροντα», τόνισε ο Γκίντλεϊ.

Τα συγχαρητήρια της Μέρκελ

Αντίθετα από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους εκπροσώπους του, η Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον Πούτιν και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο έργο του, ζητώντας ταυτόχρονα ο διάλογος με τη Μόσχα ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τις παγκόσμιες προκλήσεις.

«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επιδιώξουμε τον διάλογο και να προωθήσουμε τις σχέσεις μεταξύ των χωρών και των λαών μας» σημείωνε στο μήνυμά της προς τον Ρώσο πρόεδρο η Μέρκελ, ενώ προσέθετε πως «σε αυτή τη βάση, θα πρέπει να επιχειρήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διμερείς και διεθνείς προκλήσεις εποικοδομητικά και να βρούμε βιώσιμες λύσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider