Πρόεδρος της Ρωσίας ο Πούτιν μέχρι το 2024

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόεδρος της Ρωσίας ο Πούτιν μέχρι το 2024

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν από την Κυριακή κρατά τα κλειδιά του Κρεμλίνου για τέταρτη θητεία. Δηλαδή μέχρι το 2024, όταν θα είναι 72 ετών, και 25 χρόνια αφού ορίσθηκε διάδοχος του Μπορίς Γέλτσιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του μετά την επανεκλογή του για την υποστήριξή τους και τους διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει μέλλον μπροστά της, υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.

Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.

Πανηγυρική νίκη Πούτιν

Με καταμετρημένο το 30% των ψήφων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποσπά το 73,1% και επανεκλέγεται για τέταρτη θητεία στον προεδρικό θώκο.

Τα πρώτα exit polls τοποθετούν το ποσοστό του Πούτιν ακόμα πιο ψηλά, στο 73,9%.

Με τη νίκη του, ο πρώην αξιωματικός της KGB εξασφαλίζει ακόμα έξι χρόνια στον προεδρικό θώκο και πλέον είναι ο μακροβιότερος ένοικος του Κρεμλίνου από την εποχή του Ιωσήφ Στάλιν.

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Πάβελ Γκρουντίνιν του Κομμουνιστικού Κόμματος, με 14,96%, αν και τα exit polls τον θέλουν να τερματίζει με χαμηλότερο ποσοστό, περίπου 11,2%.

Τρίτος κατατάσσεται ο εθνικιστής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι με 6,73%.

Τέσσερις από τους οκτώ υποψήφιος για την προεδρία δεν έλαβαν ούτε καν το ένα τοις εκατό των ψήφων.

Για ακόμα μία φορά, μεγάλος εχθρός του Ρώσου προέδρου στάθηκε η αποχή. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις η συμμετοχή ανήλθε στο 64%. Ο στόχος του Κρεμλίνου ήταν η συμμετοχή να φθάσει το 70%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider