Ελληνοκύπρια βραβεύτηκε ως η «καλύτερη δασκάλα του κόσμου»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνοκύπρια βραβεύτηκε ως η «καλύτερη δασκάλα του κόσμου»

Καλύτερη δασκάλα του κόσμου ανακηρύχτηκε η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου.

Η Άντρια κέρδισε το βραβείο Global Teacher του Varkey Foundation, που θεσπίστηκε το 2015 για να αναδείξει το επάγγελμα του δασκάλου και να ενθαρρύνει τους καλύτερους. Μαζί με το βραβείο που παρέλαβε σε τελετή στο Ντουμπάι, η Άντρια πήρε και χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η Ελληνοκύπρια δασκάλα εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο του Άλπερτον στο Μπρεντ του Ηνωμένου Βασιλείου και χαρακτηρίστηκε από τους κριτές ως «φαινόμενο δασκάλας και αρχηγού, που καθοδηγείται από ηθική και μια παθιασμένη επιθυμία να δίνει σε κάθε μαθητή στο σχολείο της τον κόσμο».

Η Άντρια Ζαφειράκου επιλέχτηκε ως η καλύτερη δασκάλα του κόσμου καθώς έχει εξαιρετικές σχέσεις με τις οικογένειες των μαθητών στη διαφορετική κοινότητα που διδάσκει. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της, ομιλούνται 130 διάλεκτοι και η Άντρια έχει μάθει να συνεννοείται με τους μαθητές της χρησιμοποιώντας φράσεις και χαιρετισμούς σε διαφορετικές γλώσσες. Ξέρει λέξεις και φράσεις στα ταμίλ (Σρι Λάνκα), στα χίντι (Ινδία), στα γκουτζαράτι (Ινδία) και σε πολλές άλλες διαλέκτους! Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι πολλούς τους επισκέπτεται και στο σπίτι τους προκειμένου να ενισχύσει τους δεσμούς τους με το σχολείο.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η Άντρια Ζαφειράκου δήλωσε: «Η κοινότητα που διδάσκω στο Μπρεντ, είναι πολύ διαφορετική και μια από τις πιο πολυπολιτισμικές του κόσμου. Δυστυχώς είναι μία κοινότητα στην οποία πολλοί μαθητές ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το καταπληκτικό είναι πως όσα προβλήματα και αν έχουν στα σπίτια τους, οτιδήποτε και αν τους λείπει από τη ζωή τους ή τους πονάει, ξέρουν πως το σχολείο είναι δικό τους. Αν το σχολείο άνοιγε στις έξι το πρωί, ξέρω πως από τις 5 θα υπήρχε μια ουρά παιδιών απ' ΄έξω που θα περίμεναν να μπουν. Είναι φαινόμενο».

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης της Άντρια Ζαφειράκου την Κυριακή στο Ντουμπάι, προβλήθηκε και βίντεο με την Τερέζα Μέι να δίνει στην Ελληνοκύπρια δασκάλα τα συγχαρητήριά της: «Έχετε επιδείξει τεράστια αφοσίωση και δημιουργικότητα στη δουλειά σας. Το να είσαι καλός δάσκαλος απαιτεί αντοχή, εφευρετικότητα και γενναιόδωρη καρδιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά μοιράζεστε καθημερινά με τους μαθητές σας. Οπότε, σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει και συνεχίζετε να κάνετε».

Ελληνοκύπρια βραβεύτηκε ως η «καλύτερη δασκάλα του κόσμου»
Ελληνοκύπρια βραβεύτηκε ως η «καλύτερη δασκάλα του κόσμου»
Ελληνοκύπρια βραβεύτηκε ως η «καλύτερη δασκάλα του κόσμου»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider