Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Νίκος Κοτζιάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Νίκος Κοτζιάς

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θα συμμετάσχει αύριο, τη Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και στο Ιράν, ενώ θα συζητηθεί και η κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, Σταφάν ντε Μιστούρα.

Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, κατόπιν σχετικών προτάσεων του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, γεύμα εργασίας με την υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κανγκ Κυουνγκ Γουα, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο.

Στο συμβούλιο θα λάβει μέρος και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να συζητηθούν η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράν, ενώ στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα γίνει προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαρτίου.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Απόψε, Κυριακή, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, παρουσία του επιτρόπου για θέματα Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, Γκίντερ Έττινγκερ, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί το μελλοντικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέματα Εξωτερικών σχέσεων. Ενώ την Τρίτη ο Κύπριος ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider