Ψάχνουν γιατρό με μισθό 240.000 ευρώ και δεν βρίσκουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψάχνουν γιατρό με μισθό 240.000 ευρώ και δεν βρίσκουν

Ποιος θα έλεγε «όχι» σε μια δουλειά που προσφέρει 240.000 ευρώ μισθό, τρεις μήνες άδεια και βρίσκεται σε προηγμένη χώρα;

Και, όμως, κανείς δεν έχει στείλει βιογραφικό τους τέσσερις μήνες που είναι ενεργή η αγγελία. Η θέση αφορά σε γιατρό στην κλινική του δρα Alan Kenny στην κωμόπολη Γουάκατο που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας και έχει 13.600 κατοίκους. Δηλαδή, η προσφορά είναι απολύτως αληθινή και η θέση απολύτως νόμιμη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, η κλινική έχει 6.000 πελάτες και κάνει «χρυσές δουλειές» την τελευταία διετία, με τον Kenny να διατίθεται να μοιραστεί τα κέρδη του στη μέση με όποιον συνάδελφό του αποδεχθεί τη θέση.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα New Zealand Herald, η πελατεία του έχει εκτοξευτεί με αποτέλεσμα να δουλεύει υπερβολικές ώρες, ακόμη και στην περίοδο των διακοπών, και όλα αυτά επειδή δεν κανείς γιατρός δεν ενδιαφέρεται για τη θέση!

«Προσφέρω φοβερό μισθό: είναι πραγματικά αδιανόητος. Η δουλειά στην κλινική έχει εκτοξευτεί από τον προηγούμενο χρόνο και, όπως είναι φυσικό, μπαίνεις στον πειρασμό να δέχεσαι όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς για να βγάλεις περισσότερα χρήματα. Στο τέλος της ημέρας, όμως, το πράγμα έχει “ξεφύγει”», δηλώνει ο Kenny, ο οποίος κατάγεται από τη Βρετανία.

Εκτός από τον αστρονομικό μισθό, ο Kenny επιπλέον προσφέρει τρεις μήνες άδεια στον «τυχερό» –κάτι ανάλογο με την εκπαιδευτική άδεια, δηλαδή– ενώ η σύμβαση δεν προβλέπει βραδινές βάρδιες ή δουλειά το σαββατοκύριακο.

«Αγαπάω τη δουλειά μου και θέλω να μείνω εδώ, αλλά όταν προσπαθώ να βρω γιατρούς οι προσπάθειές μου πέφτουν στο κενό», εξηγεί ο Kenny. «Αν δυσκολεύομαι να βρω κάποιον να δουλέψει μαζί μου, μου φαίνεται απίθανο να καταφέρω να βρω αντικαταστάτη κάποια στιγμή».

Πριν από δύο χρόνια, η κόρη του Sarah, επίσης γιατρός, ήρθε να δουλέψει στην κλινική του πατέρα της για να μαθητεύσει και να τον βοηθήσει με τον μεγάλο όγκο δουλειάς. Είναι η μοναδική γιατρός από τη Νέα Ζηλανδία που εργάζεται στην κλινική.

Σύμφωνα με τη Linda Reynolds, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Δικτύου Ιατρείων Γενικής Ιατρικής της Νέας Ζηλανδίας, οι θέσεις των αγροτικών ιατρών καλύπτονται κατά κύριο λόγο με απόφοιτους ιατρικών σχολών του εξωτερικού. Ο μισθός ενός αγροτικού ιατρού κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 100.000-170.000 ευρώ, ενώ τα κενά καλύπτονται σε διάστημα 2-3 ετών περίπου.

«Στηριζόμαστε κυρίως σε γιατρούς από το εξωτερικό, οι οποίοι στην πλειονότητά τους έρχονται για μικρό χρονικό διάστημα. Η ζήτηση είναι σταθερή και αυξάνεται διαρκώς», σημειώνει η Reynolds.

Απορίας άξιον είναι πώς δεν έχει ενδιαφερθεί για τη θέση κάποιος νέος Έλληνας γιατρός καθώς, ως γνωστόν, μεγάλη μερίδα των αποφοίτων ιατρικών σχολών της χώρας μας παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς στα χρόνια της κρίσης και είναι περιζήτητοι στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider