Κοινό μέτωπο Ερντογάν-Πούτιν στη Συρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινό μέτωπο Ερντογάν-Πούτιν στη Συρία

Σε τηλεφωνική τους συνομιλία οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας επιβεβαίωσαν την κοινή τους στρατηγική και παρουσία στο έδαφος της Συρίας.

Ερντογάν και Πούτιν τόνισαν ότι οι χώρες τους είναι αποφασισμένες να αγωνιστούν από κοινού κατά της τρομοκρατίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ιντλίμπ και την περιοχή του Αφρίν όπου η Τουρκία διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών που στηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν θα συναντηθούν σε δύο εβδομάδες στο Καζακστάν προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη για το θέμα της Συρίας.

Το πρακτορείο επικαλείται ως πηγή του τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Στους 71 οι νεκροί στην Ανατολική Γούτα

Τους 71 έφτασαν, μέσα σε 24 ώρες, οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος στην Ανατολική Γούτα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας από την έναρξη του πολέμου, το 2011.

Η οργάνωση, που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα εντάθηκαν από το βράδυ της Κυριακής. Οι τραυματίες ανέχονται σε 325.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από τη Δαμασκό για την κατάσταση στην Ανατολική Γούτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider