Οριακά μειώθηκαν οι εκπομπές CO2 των οχημάτων στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακά μειώθηκαν οι εκπομπές CO2 των οχημάτων στην Ευρώπη

Οριακή μείωση 1,2% σημείωσαν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη το 2016, ενώ για το 2017 η εικόνα είναι ανάμικτη λόγω των νέων προκλήσεων που έχουν προκύψει στην αγορά.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποίησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, χωρίς να συμπεριλάβει στην ανακοίνωσή του τα στοιχεία της απότομης πτώσης των πωλήσεων στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα και την αντικατάστασή τους με μικρούς βενζινοκινητήρες.

Πέρσι, μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, το μερίδιο αγοράς των πετρελαιοκινητήρων μειώθηκε από 50,2% σε 45,7% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων να ανεβαίνει συνεχώς.

«Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής των εκπομπών ρύπων πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η στροφή προς τους βενζινοκινητήρες με υψηλότερες τιμές εκπομπών CO2 θα δημιουργήσει πρόσθετες προκλήσεις για την επίτευξη των μελλοντικών στόχων μείωσης του CO2», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, Έρικ Τζόναρτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με εναλλακτικό τρόπο αποτελούν το 5,6% της αγοράς, ενώ τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αντιστοιχούν στο 1,4% του συνόλου των αυτοκινήτων που πωλούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη στο πρώτο εννεάμηνο του 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider