Κίνα: Εκτόξευση δύο δορυφόρων με αισθητήρες υψηλής ανάλυσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Εκτόξευση δύο δορυφόρων με αισθητήρες υψηλής ανάλυσης

Στην εκτόξευση δύο δορυφόρων με οπτικούς αισθητήρες υψηλής ανάλυσης, προχώρησε σήμερα η Κίνα από το κέντρο εκτοξεύσεων ( Jiuquan Satellite Launch Center) που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας.

Οι δύο δορυφόροι Jilin-1 Video 07 και Jilin-2 Video 08 θα τεθούν σε προκαθορισμένη τροχιά μετάδοσης στοιχείων, ενώ εκτοξεύτηκαν από πύραυλο-φορέα Long March-11.

Επρόκειτο για την 264η εκτόξευση που πραγματοποιήθηκε με πύραυλο-φορέα του παραπάνω αναφερόμενου τύπου.

Τον τελευταίο καιρό η Ασία προσπαθεί να κάνει όλο και περισσότερα βήματα για την «κατάκτηση» του διαστήματος. Να υπενθυμίσυμε ότι και προ ολίγων ημερών η Κίνα είχε προχωρήσει στην εκτόξευση δύο ακόμα δορυφόρων στο διάστημα. Οι δορυφόροι είχαν μεταφερθεί από έναν πύραυλο-φορέα, ενώ η εκτόξευσή τους είχε γίνει στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προσφορά υπηρεσιών ναυτιλίας από το σύστημα BeiDou στις χώρες που συμμετέχουν στην διεθνή εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη ένας Δρόμος» στα τέλη του 2018. Ο πύραυλος-φορέας Long March-3B εκτοξεύτηκε από το κέντρο εκτοξεύσεων (Xichang Satellite Launch Center) από την επαρχία Σετσουάν στα νοτιοδυτικά της Κίνας.

Σε εκτόξευση 31 δορυφόρων είχε προχωρήσει προ ημερών και η Ινδία, εντός μιας διαστημικής αποστολής από το κέντρο εκτοξεύσεων Σριχαρικότα, στα νότια της χώρας, σύμφωνα με την Ινδική Διαστημική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.