Στο Περού ο πάπας Φραγκίσκος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Περού ο πάπας Φραγκίσκος

Στο Περού έφτασε ο πάπας Φραγκίσκος. Ο πρόεδρος της χώρας, Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, απηύθυνε έκκληση στον ποντίφικα να τον βοηθήσει να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη στη χώρα όπου πριν από έναν μήνα μια πολιτική κρίση παραλίγο να οδηγήσει στην καθαίρεσή του και οδήγησε σε μια δεύτερη.

Ο αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αφίχθη στο Περού, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του σε κράτη της Λατινικής Αμερικής, από τη γειτονική Χιλή.

Εκεί επιδίωξε να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα μιας εκκλησίας που έχει στιγματιστεί από τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς.

Ο Κουτσίνσκι υποδέχθηκε προσωπικά τον πάπα στο αεροδρόμιο. Λίγο πριν από την άφιξή του, απηύθυνε έκκληση στον Φραγκίσκο να βοηθήσει στην προσπάθειά του να επανενώσει τη χώρα, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε –τόσο στο Περού όσο και διεθνώς– η απόφασή του να απονείμει χάρη στον απολυταρχικό πρώην πρόεδρο Αλμπέρτο Φουχιμόρι.

«Ελπίζω η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου να μας ξαναβάλει στον δρόμο που οδηγεί στην ειρήνη και στον διάλογο», τόνισε ο κεντροδεξιός πρόεδρος μέσω Twitter.

Η δημοτικότητα του Κουτσίνσκι δεν σταματά να πέφτει αφότου απένειμε χάρη και αμνήστευση στον Φουχιμόρι, που εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά.

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στους δρόμους από όπου θα περνούσε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ο πάπας αναμένεται να χοροστατήσει σε μια λειτουργία στη Λίμα την Κυριακή όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν 1 εκατομμύριο πιστοί και πλέον.

Θύματα των εγκλημάτων που είχαν διαπραχθεί επί των ημερών του Φουχιμόρι αιτήθηκαν ακρόαση του πάπα. Δεν υπάρχει πάντως τέτοια καταχώριση στο επίσημο πρόγραμμά του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.