Με κοινή σημαία Βόρεια και Νότια Κορέα στους Ολυμπιακούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κοινή σημαία Βόρεια και Νότια Κορέα στους Ολυμπιακούς

Σε μια ιστορική συμφωνία κατέληξαν Βόρεια και Νότια Κορέα, για παρέλαση των αθλητών από τις δύο χώρες υπό κοινή σημαία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στην Πιονγκτσάνγκ.

Η ιστορική αυτή απόφαση, η οποία θα φέρει μαζί τα δύο «άσπονδα» κράτη, ελήφθη μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πιονγιάνγκ και της Σεούλ και απαιτεί έγκριση από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν να συγκροτήσουν από κοινού μία ομάδα στο χόκεϊ επί πάγου γυναικών, μία επίσης ιστορική στιγμή για την χερσόνησο καθώς θα είναι η πρώτη φορά που μια κοινή ομάδα από τις δύο χώρες θα διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς.

Νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αποστολή ομάδας περίπου 230 αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δύο χώρες άρχισαν τις συζητήσεις για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες την προηγούμενη εβδομάδα – πρώτη φορά που ήρθαν σε επαφή τα τελευταία δύο χρόνια.

Παρά την προφανή ύφεση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, η Ιαπωνία προειδοποιεί για την «επίθεση αγάπης» της Β. Κορέας. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μειώσουμε την πίεση ή να επιβραβεύσουμε τη Βόρεια Κορέα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο και πρόσθεσε ότι: «Το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα συμμετέχει σε διάλογο θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως απόδειξη ότι οι κυρώσεις λειτουργούν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider