Στη Γαλλία την Παρασκευή η Άγκελα Μέρκελ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Γαλλία την Παρασκευή η Άγκελα Μέρκελ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο των Ηλυσίων την Άγκελα Μέρκελ για να συζητήσουν «το μέλλον της Ευρώπης και τις μελλοντικές προτεραιότητες», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Η συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Προέδρου της Γαλλίας έρχεται αμέσως μετά την επιστροφή του Μακρόν από την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και λίγες μέρες μετά την κατ' αρχήν συμφωνία των Συντηρητικών της Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες, η οποία ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Η συνάντηση συμπίπτει επίσης με την 55η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων, δήλωσε στο Βερολίνο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, η Ούλρικε Ντέμερ, διευκρινίζοντας ότι οι δύο ηγέτες θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος). Η γαλλική Εθνοσυνέλευση και η γερμανική Βουλή θα ψηφίσουν στις 22 Ιανουαρίου, κατά την 55η επέτειο της συμφωνίας, κοινή διακήρυξη που θα ορίζει τις προοπτικές μίας νέας συνθήκης η οποία θα ενισχύει τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στις 28 Σεπτεμβρίου στη Σορβόνη ότι επιθυμεί την ανανέωση της Συνθήκης των Ηλυσίων, η οποία υπεγράφη το 1963 από τον πρόεδρο Σαρλ ντε Γκολ και τον καγκελάριο Κόνραντ Αντενάουερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider