Οι 5 πιο value for money ηθοποιοί στο Χόλιγουντ (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι 5 πιο value for money ηθοποιοί στο Χόλιγουντ (pics)

Αφού μάθαμε ποιοι είναι οι ηθοποιοί που πληρώνονται πολλά και φέρνουν λίγα στα ταμεία των κινηματογράφων, το Forbes ανακοίνωσε μόλις τη λίστα με τους ηθοποιούς που πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους. Και αν στην πρώτη περίπτωση και οι πέντε ηθοποιοί ήταν άνδρες, αυτή τη φορά η πεντάδα αποτελείται από τρεις γυναίκες – λογικό, καθώς οι αμοιβές τους στο Χόλιγουντ είναι κατά κανόνα χαμηλότερες από των ανδρών.

Ο τίτλος του ηθοποιού που αξίζει τα λεφτά του αποδίδεται κάθε χρόνο με βάση τα χρήματα που κερδίζουν οι ταινίες όπου κάποιος πρωταγωνιστεί, για κάθε δολάριο της αμοιβής του. Το Forbes έλαβε υπόψη τις τρεις τελευταίες ταινίες του κάθε ηθοποιού μέχρι τον περασμένο Ιούνιο. Εξαίρεσε εκείνες στις οποίες ο ηθοποιός έκανε απλά ένα «πέρασμα», εκείνες που προβλήθηκαν σε λιγότερες από 2.000 αίθουσες, και τα φιλμ κινουμένων σχεδίων. Ας δούμε ποιοι είναι οι 5 ηθοποιοί που το 2017 άξιζαν και με το παραπάνω τα λεφτά της αμοιβής τους.

5. Κρις Πρατ

Ο Κρις Πρατ έφερε στα ταμεία 34,40 δολάρια για κάθε δολάριο που έβαλε στην τσέπη του. Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός ως κωμικός στη σειρά «Parks and Recreation» έχει χτίσει προφίλ πρωταγωνιστή στο Χόλιγουντ, με πρώτους ρόλους σε μπλοκμπάστερ όπως «Οι Φρουροί του Γαλαξία». Το σίκουελ της διαστημικής περιπέτειας έκανε παγκόσμιες εισπράξεις 863,5 εκατ. δολαρίων, αρκετές για να καλύψει τη μέτρια απόδοση της ταινίας «Passengers» που γύρισε με την Τζένιφερ Λόρενς.

4. Έιμι Άνταμς

Η Έιμι Άνταμς έφερε στα ταμεία 46,10 δολάρια για κάθε δολάριο που μπήκε στην τσέπη της. Η ηθοποιός οφείλει την παρουσία της στη λίστα κυρίως στην ταινία «Arrival - Η Άφιξη», όπου υποδύθηκε μια γλωσσολόγο που καλείται να επικοινωνήσει με εξωγήινους. Η υποψήφια για Όσκαρ ταινία επιστημονικής φαντασίας κέρδισε 203,4 εκατ. δολάρια, έχοντας κοστίσει μόλις 47 εκατομμύρια.

3. Σκάρλετ Τζοχάνσον

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον έφερε στα ταμεία 66,50 δολάρια για κάθε δολάριο που μπήκε στην τσέπη της. Δύο ταινίες που ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις – «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» και «Avengers: Η Εποχή του Ούλτρον» – ήταν αρκετές για να καλύψουν τις χαμηλές επιδόσεις της manga περιπέτειας «Το Φάντασμα στο Κέλυφος» που κόστισε 110 εκατ. δολάρια και έκανε εισπράξεις 169.8 εκατομμυρίων.

2. Έμα Γουάτσον

Η Έμα Γουάτσον έφερε στα ταμεία 70,70 δολάρια για κάθε δολάριο που μπήκε στην τσέπη της., Πολλά χρόνια μετά τις ταινίες «Χάρι Πότερ» και έχοντας πρωταγωνιστήσει σε μικρότερα, πιο καλλιτεχνικά φιλμ, η Γουάτσον επέστρεψε φέτος στα μπλοκμπάστερ με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο live action ριμέικ της ταινίας της Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας». Με παγκόσμιες εισπράξεις 1,26 δισ. δολαρίων, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της λίστας με τις εμπορικότερες ταινίες του 2017.

1. Τζέρεμι Ρένερ

Ο Τζέρεμι Ρένερ έφερε στα ταμεία 93,80 δολάρια για κάθε δολάριο που μπήκε στην τσέπη του. Μπορεί κανείς να μην πηγαίνει σινεμά για να δει μια ταινία επειδή πρωταγωνιστεί ο Τζέρεμι Ρένερ, αλλά ο ηθοποιός καταφέρνει να βρίσκεται τις περισσότερες φορές σε παραγωγές που σκίζουν στα ταμεία. Έχει τακτικούς ρόλους στις ταινίες της Marvel (όπου συμπρωταγωνίστησε με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον που αναφέραμε προηγουμένως) στη σειρά ταινιών «Επικίνδυνη Αποστολή» με τον Τομ Κρουζ, ενώ συμπρωταγωνίστησε με την Έιμι Άνταμς στο «Arrival – Η Άφιξη» που με έναν μικρό σχετικά προϋπολογισμό είχε εντυπωσιακές επιδόσεις στο box office. Ο Ρένερ κερδίζει για φέτος τον τίτλο της καλύτερης επένδυσης που μπορεί να κάνει ένας παραγωγός του Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider