Forbes: Οι 5 ηθοποιοί που δεν άξιζαν τα λεφτά τους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forbes: Οι 5 ηθοποιοί που δεν άξιζαν τα λεφτά τους

Τον περασμένο Αύγουστο το Forbes ανέδειξε τον Μαρκ Γουόλμπεργκ ως τον πιο ακριβοπληρωμένο ηθοποιό για το 2017. Λίγους μήνες μετά έρχεται η ώρα της αποκαθήλωσης, καθώς ο τίτλος που κερδίζει αυτή τη φορά ο 46χρονος Αμερικανός είναι εκείνος του πιο υπερεκτιμημένου ηθοποιού, εκείνου που φέρνει στα ταμεία χρήματα ανάλογα με εκείνα που βάζει στην τσέπη του.

Για να καταρτίσει τη λίστα του το Forbes έλαβε υπόψη τις τρεις τελευταίες ταινίες του κάθε ηθοποιού μέχρι τον περασμένο Ιούνιο. Εξαίρεσε εκείνες στις οποίες ο ηθοποιός έκανε απλά ένα «πέρασμα», εκείνες που προβλήθηκαν σε λιγότερες από 2.000 αίθουσες, και τα φιλμ κινουμένων σχεδίων όπου έδωσε τη φωνή του.

Στη φετινή λίστα συναντάμε μόνο άνδρες, καθώς οι αμοιβές των γυναικών στο Χόλιγουντ παραμένουν πολύ χαμηλότερες από εκείνες των ανδρών.

5. Μπραντ Πιτ

Ο Μπραντ Πιτ έφερε στα ταμεία 11,50 δολάρια για κάθε δολάριο που μπήκε στην τσέπη του. Η ταινία «Allied» (φωτογραφία) που γύρισε με τη Μαριόν Κοτιγιάρ θεωρήθηκε αποτυχία, κερδίζοντας μόλις 119,5 εκατ. δολάρια έχοντας κοστίσει 85 εκατομμύρια.

4. Ντενζέλ Ουάσινγκτον

Ο Ντενζέλ Ουάσινγκτον έφερε στα ταμεία 10,40 δολάρια για κάθε δολάριο που μπήκε στην τσέπη του. Η ταινία «Fences» (φωτογραφία) έλαβε καλές κριτικές και την είδε ο κόσμος στις ΗΠΑ, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο δεν πάτησε ψυχή στις αίθουσες. Ενώ το ριμέικ του «Και οι Επτά ήταν Υπέροχοι» κόστισε πολλά και κέρδισε λίγα.

3. Τσάνινγκ Τέιταμ

Ο Τσάνινγκ Τέιταμ έφερε στα ταμεία 7,60 δολάρια για κάθε δολάριο που μπήκε στην τσέπη του. Δεν λαμβάνει τεράστιες αμοιβές ούτε παίζει σε αποτυχημένα μπλοκμπάστερ, αλλά ακόμη και οι μικρές ταινίες μπορούν να έχουν μεγάλες ζημιές. Το «Logan Lucky» κόστισε 29 εκατ. δολάρια και κέρδισε μόνο 46,7 εκατ., ενώ στα ταμεία απογοήτευσε και το «Hail, Caesar!» (φωτογραφία) των αδελφών Κοέν.

2. Κρίστιαν Μπέιλ

Ο Κρίστιαν Μπέιλ έφερε στα ταμεία 6,70 δολάρια για κάθε δολάριο που μπήκε στην τσέπη του. Το έπος «The Promise» (φωτογραφία) με θέμα τη γενοκτονία των Αρμενίων κατάφερε να έχει κέρδη μόλις 11% περισσότερα από τον προϋπολογισμό του που ξεπερνούσε τα 90 εκατ. δολάρια.

1. Μαρκ Γουόλμπεργκ

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ έφερε στα ταμεία 4,40 δολάρια για κάθε δολάριο που μπήκε στην τσέπη του. Ο ηθοποιός φέτος κέρδισε 68 εκατ. δολάρια προ φόρων, περισσότερα από τις παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας του «Patriot’s Day» (φωτογραφία), με θέμα τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013. Ενώ το δράμα «Deepwater Horizon», μία ακόμη αληθινή ιστορία (εκείνη της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού το 2010) ίσα που κατάφερε να ισοφαρίσει τον προϋπολογισμό των 110 εκατ. δολαρίων. Οι πιο πρόσφατες ταινίες του «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» και «Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς» προβλήθηκαν μετά από τον Ιούνιο και δεν μετράνε για φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider