Έλεγχοι και στο Βέλγιο σε Έλληνες ταξιδιώτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλεγχοι και στο Βέλγιο σε Έλληνες ταξιδιώτες

Αυστηροί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια του Βελγίου σε επιβάτες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα, και οι οποίοι ταλαιπωρούνται περιμένοντας σε ουρές για εξονυχιστικό έλεγχο των στοιχείων τους.

Ένα από τα «θύματα» αυτού του ασυνήθιστου ελέγχου είναι και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος μέσω Twitter, καυτηρίασε την εμπειρία του σε αεροδρόμιο των Βρυξελλών, κάνοντας λόγο για συνέχιση του «ευρωπαϊκού διασυρμού» της χώρας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να ελέγξει «τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα».

Ο Γιώργος Κύρτσος περιγράφοντας την εμπειρία του στην Καθημερινή,ανέφερε ότι το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, ζητήθηκαν από τρεις αστυνομικούς τα ταξιδιωτικά έγγραφα επιβατών πτήσης της Aegean από την Αθήνα. Συνεπιβάτες στην πτήση ήταν και οι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Στέλιος Κούλογλου, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νότης Μαριάς, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Επιτήδειος.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες της εν λόγω πτήσης, σχολιάζοντας το περιστατικό στην Καθημερινή είπε:

«Κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Είναι κάτι νόμιμο. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι αυτοί αυξάνονται σε επιβάτες προερχόμενους από την Ελλάδα και γίνονται εκτός από την Γερμανία και σε Βέλγιο και Γαλλία, αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα».

Το περιστατικό δεν άφησε ασχολίαστο και η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία σχολίασε ειρωνικά στο Twitter :

Ο κ. Μαριάς έκανε λόγο επίσης στο Twitter για «βελγική καραντίνα στους Έλληνες» μετά τη γερμανική πολιτική, ενώ κατήγγειλε ως παράνομο το διαβατηριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε χθες το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Νοεμβρίου ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος κατέθεσε ερώτηση για το θέμα των ασυνήθιστων εξονυχιστικών ελέγχων στους οποίους υποβάλλονταν από τις 12 Νοεμβρίου οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα στα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider