Βοήθεια της Ρωσίας στις έρευνες για το υποβρύχιο San Juan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βοήθεια της Ρωσίας στις έρευνες για το υποβρύχιο San Juan

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι προτίθεται να συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Πούτιν το ενδεχόμενο της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει η Ρωσία όσον αφορά τον εντοπισμό του υποβρυχίου San Juan δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Χόρχε Φόρι στο κανάλι Todo Noticias.

«Σήμερα το βράδυ μπορεί να υπάρξει τηλεφώνημα από τον πρόεδρο Πούτιν προς τον πρόεδρο Μάκρι, το οποίο θα έχει σχέση με την πρόταση για την παροχή βοήθειας από μέρους της Ρωσίας. Είναι μια ακόμη χώρα, η οποία διαθέτει έναν αξιοθαύμαστο εξοπλισμό για την αναζήτηση υποβρυχίων».

Υπενθυμίζεται ότι το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής San Juan, εξαφανίστηκε πριν μία εβδομάδα στο νότιο Ατλαντικό, με πλήρωμα 44 ατόμων. Οι προσπάθειες εντοπισμού του είναι εναγώνιες και οι Αρχές κάνουν λόγο για κρίσιμη φάση στην εξέλιξη των ερευνών καθώς εξαντλούνται και τα τελευταία αποθέματα οξυγόνου.

Το χειρότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να τελείωσε ήδη το οξυγόνο και να μην υπάρχουν επιζώντες.

«Έχουμε τριπλασιάσει τις έρευνες τόσο στην επιφάνεια της θάλασσας, όσο και κάτω από αυτή» δήλωσε ο Gabriel Galeazzi, εκπρόσωπος ναυτικής βάσης στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με το cnn.com, για τις έρευνες επιχειρούν δώδεκα πλοία και αεροσκάφη από την Αργεντινή, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Χιλή και τη Βραζιλία, ωστόσο στην περιοχή είναι πολύ κακές οι καιρικές συνθήκες.

Το χρονικό

Το υποβρύχιο κατευθυνόταν από τη Νότια Αργεντινή και το αρχιπέλαγος Tierra del Fuego στη βάση του στο λιμάνι Mar del Plata, περίπου 260 μίλια από το Μπουένος Άιρες.

Τελευταία φορά που έδωσε σημεία ζωής ήταν στην περιοχή ακριβώς στη μέση των δύο βάσεων.

Θεωρητικά, τα αποθέματα φαγητού και οξυγόνου επαρκούν για πολλές ημέρες, ωστόσο από το υποβρύχιο δεν υπάρχει κανένα ίχνος ζωής μετά την τελευταία επικοινωνία που καταγράφηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 07.30 τοπική ώρα (12.30 ώρα Ελλάδας).

Οι συγγενείς των μελών του πληρώματος παραμένουν στη ναυτική βάση της Mar del Plata και αγωνιούν για την τύχη των οικείων τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider